fredag 24. oktober 2008

Håndkrem - Rosenglyserin

.

Denne håndkremen er tilsatt litt glyserin fordi det både er fuktgivende og mykgjørende for huden, i små doser. Om man bruker for mye glyserin, virker det omvendt, da drar det til seg fuktighet, men altså, i små doser tilfører det huden fuktighet.

Glyserin kommer vi forresten ofte i kontakt med ellers også, ikke bare på huden, de som leser innholdsfortegnelsen på matvarer, vet ofte at E422 er det samme som glyserin, og brukes som konsistensmiddel eller søtningsmiddel.

Nå skulle ikke dette handle om mat, men om håndkrem. Vi lager denne kremen med utgangspunkt i rosenvann, som gir produktet en duft av, naturlig nok, roser. Annen parfyme bruker vi ikke.

Dette er en krem som er laget med tanke på at den skal trekke fort inn i huden. Den er derfor ikke så fet som kremer kan være, og konsistensen er litt mykere og lettere enn det ofte er i liknende produkter.
.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar