fredag 15. mai 2009

Såpe for oss som graver - gartnersåpe

.

Etter en lang vinter er det godt å stå med rumpa i været og grave i jorda. Det er godt å se at det spirer og gror i bedene, i alle fall når det som spirer er sånt man gjerne vil ha i bedene. Det er morsomt å skaffe noen nye planter, og det er fint å se at de man kjenner fra før har klart vinteren.

På denne tida av året får vi alltid mange spørsmål om såpe som jord og andre spor av hagearbeid på hendene. Tidligere lagde vi en gartnersåpe med valmuefrø, oppmalt luffa og knuste bønner. Det har vi sluttet med. Ikke fordi at den ikke var bra, men fordi den kaffesåpa vi lager er mye bedre.

Kaffesåpa startet vi egentlig å lage fordi den fjerner lukt av løk og fisk på hendene, og sånn sett er ei god kjøkkensåpe. At den fjerner spor av jord, er en bonus vi ikke hadde regna med. Siden såpa inneholder gode og mykgjørende oljer, blir man i tillegg helt myk på hendene når man vasker seg med den. Det er ikke dårlig!

I tillegg har vi luffaskrubben - såpa vi egentlig laga som fotskrubb med parfyme som passa til det bruket. Det gjør vi fortsatt, og den er fortsatt like populær, men på oppfordring begynte vi å lage den med andre lukter, som nettopp en gartnersåpe. Morsomt for oss at noe blir til fordi at kundene våre finner utvida bruksområder for produktene våre!


Vi har forøvrig en liten mengde av en såpe vi tror skal hete Kaffe Latte om vi kommer til å begynne å produsere den - vi har laget en prøveproduksjon der vi kombinerer kaffesåpa med melk og melkas gode egenskaper, og tror at vi kanskje har laga enda en såpe som etterhvert kommer inn i det faste sortimentet vår. Men det er en annen historie.
.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar