tirsdag 15. desember 2009

Geitemelksåpe - fersk og ferdig til jul

.

Geita er en av våre beste dyrevenner, for den lager melk som er fantastisk å bruke i såpe. Den aller første gangen vi lagde såpe av geitemelk, trodde vi at vi måtte kaste den. Det lukta våt geit i hele huset, og den massen vi helte i former så virkelig ekkel ut. Vi satt formene til siden, og tenkte at vi i alle fall fikk vente til såpa hadde fått en fastere konsistens før vi kasta den. Vi glemte hele greia, og godt var det.

Sakte men sikkert ble såpa lysere og mer delikat å se på, og den forferdelige lukta av våt geitebukk forsvant og ble erstatta av en svak lukt av karamell. Det tok ikke lang tid før dette ble ei favorittsåpe, både for oss og for kundene våre. Skummet er deilig silkemykt, og huden blir myk, myk når den blir vaska med geitemelksåpe. Vi forstår damene i oldtidas Egypt som vaska seg med melkesåper - det gir virkelig en følelse av luksus og velvære.

I år hadde vi feilberegna og ikke laga nok geitemelksåpe, og vi trodde at vi ville være helt tomme til jul. Men vi rakk det - geitemelksåpa er igjen i hyllene våre, og de som sverger til geitemelk vil også bli rene til jul.
.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar