mandag 17. desember 2007

Varm vanilje


Vanilje er en enten-eller lukt. Enten liker man den, eller så liker man den ikke. Vi liker vanilje veldig godt - vi oppfatter den som en lett krydret, søt og varm lukt. Vi bruker vanilje i mange sammenhenger, ofte alene, men også i kombinasjon med andre lukter, sånn som bergamott. Vi synes kombinasjonen vanilje og bergamott er noe av det beste vi har kommet på....

Når vi bruker vanilje i såpe, er det med på å endre fargen til såpa over tid - den blir mørkere opg mørkere. Vi vet at det er sånt, men vaniljesåpene rekker ikke å bli veldig mørke på våre hyller, dersom vi ikke hjelper til med kunstig farge - det er nemlig ikke bare vi som har vanilje som favoritt.

4 kommentarer:

 1. Hei vigdis og Ruth. Lager dere såpemassen selv?

  SvarSlett
 2. De aller fleste såpene våre lager vi fra bunnen av, med olje og kaustisk soda. Når det gjelder de blanke glyserinsåpene, kjøper vi såpemasse, og tilsetter farge, lukt, og eventuelt andre ting, som oljer eller lotion.

  Hilsen fra Vigdis og Ruth

  SvarSlett
 3. Kan man oppbevare badsalt i plast/cellofanposer? Har laget badsalt,men hadde ikke så mange krukker å oppbevare de i.

  SvarSlett
 4. Vi bruker alltid glass til vanlig badesalt, - men vil tro at cellofan vil fungere greit. Plast tror vi kan bli litt "fuktig", om du skjønner. Vi bruker cellofan til melkebadesaltet vårt, og det går helt fint, i alle fall.

  SvarSlett