torsdag 25. februar 2010

Ikke alt funker...

De gangene vi har flytta produksjonssted, for eksempel fra et kjøkken til et annet, fra en såpebutikk til en annen, og nå til vårt nye hjem på Labben, har vi gått gjennom en fase der vi ikke har fått til ting vi vanligvis kan. Vi tror det har noe med å venne seg til temperaturen å gjøre, den er avgjørende for hvor godt vi skal pakke inn såpene, når vi kan ta dem ut av formene, osv.



Vi brukte en av våre velprøvde oppskrifter for å lage såpa Istid, en hvit såpe med blått såpespon på toppen, og med frisk duft av peppermynte. Det så lovende ut da vi helte den i forma, men dagen etter, da vi skulle ta den ut, var resultatet ikke bra.



Vi gir ikke opp ved første forsøk, og forsøker å redde såpa ved å smelte den ned igjen. Litt ironisk, kanskje, at såpa Istid en periode så ut til å passe til navnet Global oppvarming.

Nå er den i form igjen. Ulempa med nedsmeltssåpene, er selvfølglig at det tar lang tid, siden man lager den flere ganger. Fordelen er at den er klar til å brukes fortere. Men den blir ikke alltid så pen som vi vil ha den.



Nå står den i forma si og venter på oss, vi regner med at de blå sponene vil falle av, det er vanskelig å få noe til å sitte på denne typen såpen, men lukta er  det i alle fall ikke noe å si på.
Fortsettelse følger....

.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar