torsdag 4. oktober 2007

Sjøsprøyt


Å gi navn til såper er kjempevanskelig. Det er heldigvis ikke så vanskelig som å gi navn til et menneskebarn som forhåpentligvis skal vare lenge, lenge, men det er vanskelig. Det enkleste er å gi såpa navn ut fra lukt, og lenge gjorde vi det. Etterhvert fikk vi så mange forskjellige såper at det ble vanskelig å holde dem fra hverandre - det er f.eks. utrolig mange luktblandinger som inneholder lavendel i en eller annen form.

Det er en av grunnene til at såpene våre etterhvert heter "Eplekjekk" og "Klin Kokos". Men det er ikke hele grunnen - en annen grunn er at vi mer og mer har begynt å produsere såpeserier, der navnene bør ha en eller annen forbindelse til hverandre, og at vi også synes det er litt morsomt å navne dem - og siden vi tross alt har laget såpene selv, har vi nok litt moderlige følelser overfor dem.

Sjøsprøyt ser ut som en fisketur om høsten, når havet er mørkt og bølgene litt større enn man skulle ønske de var. Den lukter imidlertid ikke som fisketur - den har en maskulin krydret duft der sedertre dominerer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar