onsdag 31. oktober 2007

Til utvortes bruk: sjokoladesåpe


Denne såpa er laget med masse sjokolade. Den ser ut som deilig, mørk sjokolade, og den lukter som deilig, mørk sjokolade. Og nei, den farger ikke av på huden. Den har et bløtt og deilig skum, som gir en følelse av luksus når man vasker seg med den. Kakaofettet i sjokoladen gjør at dette er ei såpe som tilfører huden fuktighet, og gjør at man føler seg silkemyk i huden etter å ha brukt den.
Første gangen vi lagde denne såpa, trodde en av ungene at vi hadde bakt. Såpa ser virkelig ut som en kake før vi tar den ut av forma. Heldigvis kjente ungen mora si så godt at han, etter å ha tenkt seg om et øyeblikk, skjønte at det ikke var kake. Fersk såpe er veldig kaustisk, og kan gjøre stor skade før den har stått og nøytralisert seg en stund. (For ordens skyld: vi snakker ikke om et lite barn som bel utsatt for mødrenes farlige aktiviteter, men en stor tenåring).
Såpa på bildet er helt ferdig, den er pakka inn og helt klar til å bli julegave til sjokoladeglade og sjokoladegale. Og det er jo en deilig tanke, det å få noe som både ser ut som og lukter sjokolade, men som ikke er det minste fetende....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar