fredag 9. november 2007

Jakten på kalendergavene


Det å ha små barn i huset er så altoppslukende at det er vanskelig å forestille seg noe annet. Livet er hektisk, og man er opptatt av å skape rammer, rutiner og tradisjoner som ungene kan ha med seg senere i livet. Som for eksempel pakkekalender til jul.

Når man står der og pakker inn de 24 små tingene til det lille barnet, tenker man ikke på at det å ha med seg senere i livet faktisk kan være noe helt konkret. Det kan innebære at mor sender julekalenderen til den utflyttede studenten med Norgespakke gjennom halve landet, eller at hun som pleide å være liten og søt og være fornøyd med hårstrikk og spenner, har blitt en stor tenåring som absolutt ikke har strikk i håret lenger. For ikke å snakke om det faktum at et av barna som skal ha julekaldender er både tenåring OG gutt. Ja, vi vet det. Det er vår egen skyld - vi starta en tradisjon vi ikke var flinke til å stoppe i tide, og innrømmer det, riktig nok litt motvillig, at egentlig liker vi det litt - når vi bare finner tingene - for det må være ting - ingen godterier får slippe til i vår adventkalender.

I vår lille såpebutikk har vi gjort klart et lite hjelpebord til mammaer som er på julekaldendergavejakt, og ja, det er så og si alltid mammaer det er snakk om. Der har vi satt fram badekonfetti, badetabletter, leppepomade, såper, hårstrikk, fingerdukker og andre små ting. Noe av frustrasjonen med kalendergavejakten er frustrasjonen over hvor dyrt det blir. Og vi innrømmer at våre gaver ikke nødvendigvis er de billigste, selv om hårstrikkene bare koster 2 kroner. Men våre gaveforslag er i alle fall ikke laget av plast, og de kan brukes! På dagens bilde er det badekonfetti formet som sommerfugler - de smelter i badevannet og lukter kjempegodt.

Våre gaver passer for jenter i alle aldre, vi har faktisk en del menn som handler kalendergaver til kjærestene sine hos oss, og selvfølgelig passer mange av produktene våre også for gutter, særlig har såpa med en innstøpt selvlysende lekeflue vært med på å få mange små gutter til å vaske seg.

Og i tillegg har vi helt ferske badebomber, og badesalt til slitne føtter - og det synes vi mammaer på kalendergavejakt burde kjøpe, som en velfortjent gave til seg selv.

1 kommentar:

  1. Sjovt, at du taler om pakkekalender. HP og Berlingske har lavet en fantastisk pakkekalender, hvor der er masser af præmier. Det gode er, at man opretter en pakkekalender til sine venner eller familie, og så får man én selv automatisk. Og jo flere du laver en kalender til, jo flere vinderchancer du får. Det er fordi hvis din modtager vinder, gør du også det. Rigtig cool! Tjek http://jul.berlingske.dk

    SvarSlett