søndag 9. mai 2010

Vårblomst

 .


Noen ganger kan det som er mislykka i utgangspunktet bli til noe nytt og spennende. Som da vi skulle lage en såpe som skulle bli rosa, jevn og pen. Vi var alt for seine med å ta såpa ut av forma, så den delte seg, og ble bare stygg da vi skar den opp.

Vi hadde egentlig mest lyst til å kaste hele greia, helt til vi kom på at vi hadde en bit hvit såpe til overs fra en gang vi feilberegna oppskriften, og hadde alt for mye til å fylle forma.

Vi ska den rosa såpa i små biter, og satte den til smelt i en kjele. Når den hadde begynt å smelte, hadde vi litt større hvite biter i den varme massen og lot det smelte sammen.

Resultatet ble fint, synes vi. Lukta også - det er ikke alltid det er lett å beregne hvordan det blir når vi blander flere ting, men nå fikk vi en såpe som lukter mildt av blomster i blanding: litt kaprifol, litt fiol, en anelse rose, og et snev av appelsin i bakgrunnen.

Vi vet ikke hvordan vi skal pakke den inn ennå, men den kommer i alle fall være klar til å bli med på Kunstpinse i Kurbadet i Sandefjord.
.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar