lørdag 27. november 2010

Rein med Reidar: Patchouli

.
På Cordelias hus treffer vi av og til på Reidar, ganske ofte faktisk, så ofte at Reidar fortjener en såpe oppkalt etter seg. Vi lurte veldig lenge på hva såpa skulle hete, og tenkte lenge på "Reidars rundvask", men forkasta det da vi kom på navnet "Rein med Reidar" - vi er glade i ord som kan bety forskjellige ting, selv om rein og regn staves ulikt. Nok om det.

Denne såpa er en av de peneste såpene vi har laga noen gang. Den gule fargen kommer av gulrotjuicen vi bruker som væske, kombinert med melk. De som kjenner oss og såpene våre, vet at vi skryter mye av såper med melk i - vi synes de gir en kremete luksusfølelse, med deilig, bløtt skum.
Gulrotjuice har vært brukt lindrende på eksem og tørr hud i folkemedisin. Vi bruker den imidlertid mest for fargens skyld.
For å få den svarte fargen har vi brukt svart leire, og det laget inneholder også litt svart te, type earl grey, og gjør at kan kjenne en anelse lukt av bergamott.


Den dominerende lukta i denne såpa er patchouli. Patchouli er en dominerede og kraftig duft, som veldig ofte brukes i parfymedufter og såpe beregnet på menn. Sånn sett passer det godt at denne såpa har navnet sitt fra en mann. Vi synes likevel at det er en såpe som egner seg like godt for damer: litt mystisk og med et preg av østen.
Patchouli har en viss antiseptisk virkning, og fungerer godt på problemhud.

Denne såpa lager vi av:
En blanding av oliven-, kokos,- palme- og soyaolje. Kakaosmør. Gulrotjuice. Melk. Earl Grey te. Eterisk olje av patchouli.

.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar