onsdag 1. desember 2010

Søte biter til sure føtter

.


Av og til har vi laget både saltskrubb og sukkerskrubb til kroppen. Det består av en blanding ulike salt eller sukkerarter, kombinert med gode baseoljer og eteriske oljer, som massert inn i huden har en peelende og pleiende effekt. Imidlertid har de en tendens til å skille seg, og det er vanskelig å finne beholdere som både er pene og som egner seg til å sendes med posten.

Vi er derfor i gang med å forsøke å lage de produktene i fast form. Først ut er sukkerskrubben, og vi synes vi har jobbet fram en oppskrift som fungerer godt på små partier, som føttene. Selvfølgelig kan den også brukes på kroppen, men formen er ikke beregnet til det. Den er ikke ment brukt i ansiktet.

Foreløpig pakker vi de små porsjonshjertene i pakninger på fem, og selger de samlet. Pakkene består av hjerter med følgende dufter: furunål, vanilje, appelsin, fersken og kokos. I tillegg til sukker, inneholder de glyserinsåpe, olivenolje og søt mandelolje.

Bruk:
- Disse hjertene kan brukes på føttene eller kroppen. Vi anbefaler ikke at de brukes i ansiktet.
- Unngå å bruke dem hvis du har eksem, eller veldig sensitiv hud. Ikke bruk på sår eller skader i huden.
- La hjertet bli godt fuktig, og klem det i hendene til det har blitt en myk, formbar masse i hånden din. En mulighet er å dele hjertet i to, og massere skrubben inn på en fot av gangen.
- Masser forsiktig med myke, sirkulære bevegelser. Ikke gni hardt.
- Skyll godt etterpå.
- Nå passer det godt å bruke fotfil eller pimpstein for å fjerne hard hud.
- Smør deg gjerne inn med en god fotkrem, og har du tid, sett deg med en god bok og sprik med tærne og la føttene hvile seg.
.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar